Проект SAFOSO з безпечності молока


Назва проекту: «Створення системи контролю за безпекою харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів» 

Реєстраційна картка Проекту: № 3345

Термін реалізації Проекту16.10.2015 – 31.12.2018

Донор: Уряд Швейцарської Конфедерації через Державний секретаріат з економічних питань Швейцарії

БенефіціариДержавна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Завдання Проекту: полягає у підтримці створення та впровадження в Україні сучасної системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному ланцюгу додаткової вартості в Україні.

Проект передбачає три складові:

Компонент 1: Інституційна реформа та розвиток інституційного потенціалу Держветфітослужби України. Йдеться про створення інституційних механізмів та надання сприяння в підвищенні обізнаності ключових партнерів проекту для того, щоб дозволити Держветфітослужбі України проектувати, координувати та контролювати застосування інтегрованої системи контролю безпечності харчових продуктів на основі використання інноваційних епідеміологічних методів (оцінка ризиків, аналіз ланцюга додаткової вартості та економічний аналіз).

Компонент 2: Напрацювання навичок та інструментів для створення ефективної системи інспекцій безпеки харчових продуктів на основі оцінки ризиків. Ця складова передбачає підвищення технічних знань та надання сучасних інструментів для впровадження ефективної системи інспекції безпечності харчових продуктів на основі оцінки ризиків (наприклад, інструкції для перевірок, протоколи перевірок на основі оцінки ризиків, платформи обміну інформацією, лабораторні послуги) для Держветфітослужби України.

Компонент 3: Залучення приватного сектору до системи контролю безпечності продуктів харчування. Мова йде про сприяння приватному сектору виробництва (зокрема, переробникам молока, фермерам та перевізника молока) у виробництві безпечного молока та молокопродуктів високої якості для споживачів України  та за кордоном через діяльність, спрямовану на цільове інформування та розвиток потенціалу. 


Останні новини:

06.09.2018 На Полтавщині відбувся черговий тренінг щодо кращих практик виробництва молока

03.09.2018 У Полтавській області відбувся тренінг для фахівців Держпродспоживслужби

16.08.2018 На Харківщині для фахівців Держпродспоживслужби відбувся тренінг із застосування «найкращих практик» з виробництва безпечних молочних продуктів

07.08.2018 Відбувся тренінг для середніх виробників молока у Миколаївській області

16.07.2018 Відбулося навчання щодо принципів епідеміологічного та ризик-орієнтованого спостереження за здоров'ям тварин

13.07.2018 На Вінничині відбувся черговий тренінг щодо кращих практик виробництва молока

06.06.2018 На Полтавщині державна ветлабораторія отримала обладнання від швейцарсько-українського проекту

06.06.2018 Україна та Швейцарія підбили підсумки роботи в галузі безпечності молока та молочних продуктів

16.05.2018 Продовжуються консультації щодо впровадження програми контролю сирого молока

04.05.2018 Швейцарсько-український проект з безпечності молока провів тренінг щодо контролю постачальників молока

29.03.2018 На Полтавщині відбулася серія тренінгів для дрібнотоварних виробників молока у Полтавській області

15.03.2018 Розпочався перший консультативний семінар із впровадження пілотної програми державного контролю сирого молока

12.03.2018 На Вінниччині пройшли тренінги для дрібнотоварних виробників молока

27.12.2017 
Швейцарсько-український проект з безпечності молока провів черговий семінар щодо принципів оцінки ризику для представників Держпродспоживслужби

07.12.2017 Швейцарсько-український проект з безпечності молока підбив підсумки роботи за рік

02.11.2017 У Харківській області відбувся тренінг для фахівців територіальних органів Держпродспоживслужби

26.10.2017 На Вінниччині швейцарсько-український проект з безпечності молока провів черговий тренінг для середніх виробників молока

09.10.2017 На Полтавщині представники Держпродспоживслужби відпрацювали сучасні вимоги інспектування молочного ланцюга

20.09.2018 На Миколаївщині відбувся тренінг щодо застосування сучасного підходу інспектування на всіх етапах виробництва молочних продуктів

23.08.2017 На Полтавщині відбувся тренінг для перевізників та працівників із заготівлі молока

22.08.2017 Європейський проект з безпечності молока розпочав серію тренінгів для перевізників та працівників з заготівлі молока

19.08.2017 Проект з безпечності молока провів тренінг для районних управлінь Держпродспоживслужби у Вінницькій області

19.07.2017 В рамках україно-швейцарського проекту відбувся другий семінар з оцінки ризику для представників Держпродспоживслужби

17.07.2017 Швейцарські виробники сиру поділилися досвідом щодо забезпечення якості і безпечності молочних продуктів