Запоріжжя: Відбувся семінар щодо проведення ветеринарно-санітарної експертизи харчових продуктів, які реалізуються на агропродовольчих ринках

20.09.2016 18:58

16 вересня 2016 року відбувся семінар організований Головним управлінням Держпродспоживслужби в Запорізькій області щодо посилення державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду за безпекою харчових продуктів на ринках у зв’язку з напруженим епізоотичним станом в Україні. В семінарі брали участь фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, начальники районних та міських державних лікарень ветеринарної медицини, завідувачі державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи. Усього понад 70 осіб.

Під час семінару були розглянуті такі питання:

- імплементація основних положень законодавства ЄС під час обігу харчових продуктів призначених для споживання людиною. Вимоги до обігу харчових продуктів, передбачені Законом України від 22 липня 2014 року за № 1602-VII «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;

- організація роботи завідувачів  державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках з питань діловодства та обліку матеріалів за адміністративні правопорушення;

- деякі положення Закону України від 22 липня 2014 року за № 1602-VII  «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

- державний ветеринарно-санітарний контроль продукції промислового виготовлення на агропродовольчих ринках;

У рамках заходу відбувся круглий стіл, під час якого кожен керівник структурного підрозділу ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області мав можливість поспілкуватися з учасниками семінару, надати відповіді на численні запитання, які виникали в процесі обговорення актуальних питань.