Володимир Лапа та представники аграрної сфери обговорили хід адаптації вітчизняного законодавства до норм ЄС

13.02.2019 13:49

Впродовж останнього часу Україна прийняла чотири закони та цілий ряд підзаконних актів у сфері безпечності харчових продуктів, що спрямовані на адаптацію вітчизняного законодавства до норм ЄС, захисту споживачів, спрощення ведення бізнесу та торгівлі суб’єктами господарювання. На цьому 13 лютого поточного року наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час форуму Legal Agri Forum.

Участь у заході також взяли представники Антимонопольного комітету, сільськогосподарських підприємств, юридичних компаній та інші.

Володимир Лапа обговорив із присутніми ряд законів України в сфері безпечності харчових продуктів, зокрема, Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про безпечність та гігієну кормів», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання проведення деяких фітосанітарних процедур», «Закон про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» та підзаконні нормативні акти, що до них відносяться.

Голова Держпродспоживслужби наголосив, що Україна переходить на європейські принципи видачі дозвільних документів. Зокрема, він відзначив, що вже почалися роботи із переходу на електронну форму видачі ветеринарного сертифікату з метою спрощення ведення роботи бізнесу та створення єдиної електронної бази даних виданих документів.