На Запоріжжі відбувся Всеукраїнський семінар для науковців та фахівців Держпродспоживслужби

16.09.2019 14:29

З 09 по 12 вересня 2019 року  у м. Бердянську Запорізької області відбувся  Всеукраїнський семінар на тему: «Сучасні мікробіологічні методи дослідження щодо збудників зоонозів».

У семінарі взяли участь завідувачі бактеріологічними відділами та завідувачі відділами ветеринарно-санітарної експертизи, які займаються мікробіологічними дослідженнями харчових продуктів регіональних державних лабораторій Держпродспоживслужби, фахівці Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, Державного науково-контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок Держпродспоживслужби та фахівці і науковці з іноземних держав.

Фахівці Держпродспоживслужби разом з науковцями обговорили актуальні питання у сфері лабораторної діагностики, організації та здійснення контролю за зоонозами та продовольчою сировиною в сучасних умовах,  питання поширення антибіотикорезистих штамів збудників зоонозів та коменсальних бактерій серед тварин.

Крім того, учасники розглянули основні вимоги гармонізації законодавства з безпечності та якості харчових продуктів до вимог ЄС.

Особливу увагу присутні приділили державному контролю безпечності харчових продуктів в дитячих закладах, школах, лікувально-профілактичних закладах та закладах громадського харчування.

Також учасники семінару обговорили питання мікробіологічних досліджень води, призначеної для споживання людини відповідно до Директиви ради 98/83/ЄС, виявленню бутуліністичних токсинів та Clostridium botulinum в харчових продуктах та інше.

У ході роботи учасники мали можливість ознайомитись з сучасним обладнанням для визначення чутливості/резистентності антибактеріальних препаратів, виявлення збудників бактеріальних харчових токсикоінфекцій та інших.

Всього підчас заходу було розглянуто понад 30 питань.

Підбиваючи підсумки семінару начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктор Шершнєв зазначив про те, що даний семінар надав унікальну можливість поспілкуватися науковцям і фахівцям Держпродспоживслужби, поділитися власним досвідом та отримати чимало корисної інформації і нових знань.

Наприкінці заходу учасники отримали сертифікати.