На Рівненщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили зміни у харчовому законодавстві та законодавстві про здійснення державного контролю

08.10.2019 17:28

07 жовтня 2019 року на базі Рівненської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби відбувся семінар-навчання на тему: «Нові підходи пов’язані зі змінами у харчовому законодавстві та законодавстві про здійснення державного контролю. Впровадження контролю щодо безпеки та якості харчових продуктів на ринках. Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів тваринного та рослинного походження в державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках».

Участь у заході взяли начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Володимир Лазарчук, державні інспектори Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, завідуючі державними лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи на ринках області, директори та спеціалісти Рівненської регіональної, Сарненської, Млинівської міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживслужби України.

У ході семінару-навчання учасники обговорили порядок державного ветеринарно-санітарного контролю і ветеринарно-санітарної експертизи м’яса та м’ясних продуктів на ринках, здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю на підконтрольних об’єктах та відповідальність операторів ринку за порушення законодавства у сфері харчових продуктів

Також були обговорені результати перевірок ДЛВСЕ на ринках Рівненщини, паразитологічні дослідження, ветеринарно-санітарна оцінка м’яса та риби та ветеринарно-санітарні оцінки експертизи та оцінка продуктів забою тварин при інфекційних хворобах

Після теоретичної частини учасники навчань відвідали одне із забійних підприємств області. Де провели практичні заняття із ветеринарно-санітарної експертизи та оцінки продуктів забою, дослідження м’яса на трихінельоз методом перетравлення в штучному шлунковому соці.

По закінченню семінару-навчання всі учасники пройшли фінальне тестування для закріплення результатів.