На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання здійснення профілактичної роботи з недопущення поширення хвороб птиці

13.02.2020 17:53

Фахівці управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області провели робочу нараду щодо стану здійснення профілактичної роботи з недопущення поширення хвороб птиці на території області. Участь у обговоренні також взяли представники Ужгородського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби області та Ужгородської міської державної лікарні ветеринарної медицини.

У ході обговорення питань учасники розглянули питання нагальності проведення в області широкої роз’яснювальної роботи серед населення та власників птахогосподарств з метою недопущення поширення таких небезпечних захворювань, як грип птиці, хвороба Ньюкасла, сальмонельоз. Окрім того учасники наради визначили основні завдання щодо посилення цієї роботи та доведені основні вимоги з проведення лабораторних досліджень.

Усі присутні отримали відповідний інформаційний матеріал з аналізом епізоотичної ситуації в області, характеристикою симптом вказаних недуг,  порадами власникам птахогосподарств щодо проведення профілактичних заходів задля запобігання виникненню цим захворюванням, а також законодавчими вимогами  щодо здійснення забою птиці.

Підсумовуючи сказане, начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області Юлій Шимон наголосив, що «тільки завдяки своєчасному виконанню протиепізоотичних заходів можна зберегти і забезпечити у подальшому стабільну та контрольовану епізоотичну ситуацію в області».